Πέθανε ο σχεδιαστής κοσμημάτων Minas – Το συγκινητικό “αντίο” της οικογένειάς του- ΦΩΤΟ

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Μηνάς Σπυρίδης, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως Minas. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένεια του μέσα από την επίσημη σελίδα του διάσημου σχεδιαστή στο facebook.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Μηνά… τον δικό μας Μηνά… το σύζυγο, τον πατέρα, τον ανήσυχο καλλιτέχνη. Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι. Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα «άστρα» του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δεν θα δύσουν ποτέ», γράφει χαρακτηριστικά η οικογένειά του.

Ο Μηνάς Σπυρίδης γεννήθηκε το 1938 στη Νέα Ιωνία. Ξεκίνησε να δημιουργεί κοσμήματα από τα 15 του χρόνια ενώ στην ηλικία των 30 ετών μετέβη στην Αμερική, όπου καθιέρωσε την παρουσία του ως σχεδιαστής. Στα έργα του χρησιμοποίησε τον χρυσό και το ασήμι, ενώ ποτέ δεν χρησιμοποίησε πέτρες στα κοσμήματα γιατί όπως είχε πει κλέβουν τη λάμψη από το υλικό. Το 1980 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε την παραγωγή προσωπικά υπογεγραμμένων κομματιών. Είναι ο μοναδικός Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων που τιμήθηκε διεθνώς και τα έργα του φιλοξενήθηκαν στη μεγαλύτερη έκθεση της Νέας Υόρκης.

Από τον γάμο του με την σύζυγό του Τζίνα, απέκτησε δυο γιους. Στη Μύκονο γνώρισε τον κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones ο οποίος ξετρελάθηκε από τα κοσμήματά του και τα φορούσε στα live του. Έγιναν καρδιακοί φίλοι. Τα κοσμήματα του Μηνά γίνονται ανάρπαστα και τα αντιγράφουν πολλοί, ενώ τα έχει φορέσει και όλη η ελληνική showbiz.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ