Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Πίτσιος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η είδηση ότι πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Πίτσιος. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Αυγούστου, σε ηλικία 92 ετών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 10 το πρωί στο κοιμητήριο της Σταμάτας.

Ο Κώστας Πίτσιος ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών και έπαιξε σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του ’60. Ήταν ο πρώτος σύζυγος της Μάρθας Βούρτση, ενώ στη συνέχεια παντρεύτηκε την ηθοποιό Εύα Φρυδάκη.

Την είδηση του θανάτου του Κώστα Πίτσιου γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα social media.

«Ένας ακόμα συνάδελφός μας έφυγε από κοντά μας στα 92 του χρόνια στις 28 Αυγούστου. Ο Κώστας Πίτσιος, αθόρυβος καλλιτέχνης, μαθητής του Κουν, που έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους σε 15 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60, πρώτος σύζυγος της Μάρθας Βούρτση και μετά και ως τώρα της Εύας Φρυδάκη, αδελφικός φίλος και στενός συνεργάτης του σπουδαίου οπερατέρ Νίκου Καβουκίδη, μαζί ίδρυσαν εταιρεία παράγωγης με μεγάλη δράση. Εμφανίστηκε σε 2 σπουδαίες ταινίες προάγγελους του νέου ελληνικού κινηματογράφου την ΛΗΣΤΕΊΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και ΚΙΕΡΙΟΝ. Η εξοδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί από το κοιμητήριο της Σταμάτας. Καλό ταξίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ