Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος – Ήταν ο δημιουργός του πιο θρυλικού φραπέ στην Ελλάδα

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος σε ηλικία 93 ετών μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο της εστίασης. Υπήρξε ο δημιουργός του πιο θρυλικού φραπέ στην Ελλάδα. Ξεκινώντας ως ζαχαροπλαστείο το 1964, ο Λέντζος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ έως να πετύχει την συνταγή που τον έκανε διάσημο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η συνταγή παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό επί σειρά ετών με τις εικασίες να ξεκινούν από την κρέμα γάλακτος και να φθάνουν έως το αβγό. Από το πρωινό άνοιγμά του στις 5 π.μ. μέχρι τις βραδινές ώρες 2-3 π.μ., ο Λέντζος σέρβιρε εκατοντάδες καφέδες καθημερινά στο διάσημο «στέκι» του στο Παγκράτι.

Τον Φεβρουάριο του 2013, το εμβληματικό καφέ έκλεισε τις πόρτες του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Παράγοντες όπως η άνοδος του εσπρέσο, το άνοιγμα νέων καφέ και η δύσκολη οικονομική κατάσταση έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Η φήμη του Λέντζου μάλιστα έγινε το 1982 τραγούδι, δια χειρός Μανώλη Ρασούλη και Χρήστου Νικολόπουλου, το οποίο ερμήνευσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ