Πέθανε η Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου – Ήταν η “Πατ” της Εθνικής Αντίστασης

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών άφησε η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου Αποστολίδου, η οποία είχε καθοριστική συμβολή στα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Ήταν γνωστή με την κωδική ονομασία “Πατ”.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρει:

“Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Σύλβιας Ιωαννίδου – Αποστολίδου. Υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. Δρώντας με την κωδική ονομασία «Πατ» αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου.

Από τις γραμμές αρχικά της ΕΡΕ και κατόπιν της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε αθόρυβα αλλά δυναμικά και με απόλυτη συνέπεια τις αξίες της ελευθερίας και της προόδου.

«Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα», μας είχε προτρέψει σε ομιλία της το 2018. Την αποχαιρετούμε με τη δέσμευση ότι η παρακαταθήκη της αποτελεί για εμάς οδηγό. Στην οικογένεια και τους οικείους της απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ