Πέθανε άλλη μία ηλικιωμένη στο γηροκομείο στην Πάτρα – “Τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός”

Μακραίνει ο “μαύρος” κατάλογος των ηλικιωμένων που κατέληξαν από κορονοϊό, στο γηροκομείο της Πάτρας. Μία ακόμη ηλικιωμένη, που είχε νοσήσει με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η 89χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί για λόγους υγείας. Οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στην εν λόγω μονάδα και κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, ανέρχονται πλέον σε 11.

Οργή των συγγενών

Τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους συγγενείς των ηλικιωμένων επικρατεί οργή, αγανάκτηση και πόνος.

Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες έχασαν τους αγαπημένους τους γονείς και παππούδες, καθώς ο κορονοϊός “σάρωσε” το γηροκομείο, το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε “στεγανοποιηθεί” έναντι της πανδημίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει επικοινωνία των συγγενών μεταξύ τους για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σίγουρο ότι η υπόθεση δεν θα μείνει έτσι και πολλοί φαίνεται πως σκέφτονται να ακολουθήσουν την νομική οδό, ενώ τις επόμενες ημέρες (ή και ώρες) θα υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των οικογενειών.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της συγκεκριμένης δομής, δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε απάντηση.

Η καταγγελία κόρης ηλικιωμένου: Τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός

Η κόρη ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από COVID-19, όντας ανεμβολίαστος, καταγγέλλει ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονταν στην εν λόγω μονάδα δεν ήταν αυστηρά.

Σοκαριστική είναι η αναφορά της στους υπευθύνους της συγκεκριμένης μονάδας που, όπως λέει η ίδια, όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

Όπως αναφέρει η ίδια, “οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test”.

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

“Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία”, επισημαίνει, ενώ εξηγεί για ποιον λόγο ο πατέρας της δεν είχε κάνει το εμβόλιο: “Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος γιατί ήταν θρομβοφιλικός και είχε θρόμβωση”, λέει.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα αναφέρει για τους υπευθύνους της μονάδας, που όχι μόνο δεν παρότρυναν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντιθέτως, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. “Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορονοϊό και να μην τα πιστεύει”.

“Ανεμβολίαστοι οι 25 τρόφιμοι”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που πριν από τρεις ημέρες παρουσίασε σχετικό έγγραφο, από τους 51 τρόφιμους οι 25 ήταν ανεμβολίαστοι. Το έγγραφο εστάλη προς τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

γηροκομείο Πάτρα

Όπως αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης αυτό συμβαίνει είτε έπειτα από αποφάσεις γιατρών, λόγω προβλημάτων που ίσως είχαν οι ηλικιωμένοι, είτε επειδή οι συγγενείς τους δεν συμφωνούσαν.

Και για τους εργαζόμενους, από τους οποίους περίπου το 1/3 ήταν ανεμβολίαστοι, ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι είναι σε αναστολή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ