Περιβαλλοντικό έγκλημα

Περιβαλλοντικό έγκλημα

Περιβαλλοντικό έγκλημα αποκάλυψε η διάβρωση των ακτών στα Βαλιμίτικα Αιγίου, μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αιγιαλείας, φέρνοντας ταυτόχρονα στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα με τις παράνομες χωματερές στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πρόσφατοι ισχυροί νοτιάδες, οι οποίοι κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραλίας, αποκάλυψαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και νοσοκομειακών αποβλήτων, που είχαν θαφτεί και σκεπαστεί δίπλα στη θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού Σελινούντα.

Τα σκουπίδια πρέπει να θάφτηκαν με απόλυτη μυστικότητα κάποια στιγμή την τελευταία δεκαετία. Ανησυχώντας για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, λόγω και των νοσοκομειακών αποβλήτων, κάτοικοι της περιοχής συγκέντρωσαν μόνοι τους ποσότητες από τα απορρίμματα και τις έκαψαν.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλη την Πελοπόννησο εξακολουθούν να λειτουργούν 32 παράνομες χωματερές από το σύνολο των 78 που βρίσκονται σε λειτουργία σε όλη την Ελλάδα. Νόμιμοι ΧΥΤΑ υπάρχουν μόλις τρεις, ενώ οι δύο από τους τρεις “δεματοποιητές” απορριμμάτων δεν λειτουργούν.

 

Πηγή: Η Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ