Περιστατικό βίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο

Νέο περιστατικό βίας εντός του χώρου του νοσοκομείου καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου, το βράδυ της Κυριακής ο συνοδός ενός ασθενούς άσκησε λεκτική βία και προκάλεσε υλικές ζημιές, επικαλούμενος την ολιγωρία του προσωπικού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των εργαζομένων:

H Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας που εκτυλίχτηκε στην χθεσινοβραδινή εφημερία της 14.1.2018.

Συγκεκριμένα συνοδός ασθενούς άσκησε λεκτική βία και προκάλεσε υλικές ζημιές, επικαλούμενος την ολιγορία του προσωπικού και την μη τάχιστη εξυπηρέτηση τους.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο, την επαγγελματική αρτιότητα και το φιλότιμο του προσωπικού, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που απειλεί, θίγει και ταράσσει την οικιακή ειρήνη του Νοσοκομείου και απειλεί την ασφάλεια του προσωπικού, που με αυταπάρνηση προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Για μια ακόμη φορά σε όλους του τόνους καλούμε τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζουμε και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους οτι πρέπει να αναλογιστούν την κατάσταση στην Υγεία και οτι για την τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα των Νοσοκομείων δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, που εύλογα προκάλεσαν συνωστισμό και δυλειτουργίες σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ