Περιστατικά τριετίας θυμήθηκε η Άγκυρα – Έστειλαν λίστα με κλοπές κατά Τούρκων διπλωματών στην Ελλάδα

Μία λίστα με 14 επιθέσεις, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες – εκ των οποίων οι περισσότερες άγνωστες – εναντίον Tούρκων διπλωματών στην Ελλάδα έχει παραδοθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας ”τα ΝΕΑ”, έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών που εστάλη στις 11 Ιουνίου και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει αναφορά σε 14 περιστατικά επιθέσεων σε τουρκικούς στόχους στην Ελλάδα -την τελευταία τριετία- όπως τα κατέθεσαν Τούρκοι διπλωμάτες,

Στο έγγραφο αυτό ζητείται με επιτακτικό τρόπο η διαλεύκανση αυτών των επιθέσεων (σ.σ. μία περίπτωση αφορά και την ανεξέλεγκτη δράση του «Ρουβίκωνα»), ενώ ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας των Τούρκων διπλωματών αλλά κι όλων των εγκαταστάσεων της γειτονικής χώρας. Ζητείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες «να προβούν στην εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας προσώπων και εγκαταστάσεων ενδιαφέροντος Τουρκίας. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο ενώ ζητείται από τις υπηρεσίες ασφάλειας αλλά και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «να δημιουργήσουν δίκτυα πληροφοριών για απειλές ή άλλες έκνομες ενέργειες σε βάρος ”στόχων” τουρκικού ενδιαφέροντος».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.