Περιπέτεια για τον θίασο του Μάρκου Σεφερλή στην Κρήτη

Αναπάντεχη περιπέτεια έζησε στο Ηράκλειο Κρήτης ο θίασος του Μάρκου Σεφερλή.

Όταν τελείωσε η παράσταση ο θίασος και οι τεχνικοί πήγαν για φαγητό σε ψητοπωλείο. Μαζί τους είχαν κι έναν φάκελο που περιείχε ένα σεβαστό ποσό, τον οποίο ξέχασαν πάνω στο τραπέζι φεύγοντας.

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού, μάζεψαν τα αποφάγια, τα έβαλαν σε μια σακούλα σκουπιδιών και τα παρέδωσαν σε απορριμματοφόρο.

Το επόμενο πρωί άνθρωπος του θιάσου που έψαχνε να βρει τον φάκελο πήγε στο ψητοπωλείο και εξιστόρησε στον ιδιοκτήτη τι είχε συμβεί. Όταν ο ιδιοκτήτης του είπε ότι τα σκουπίδια είχαν πεταχτεί, κανείς δεν έλπιζε ότι θα βρεθούν. Παρόλα αυτά όμως, ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τις καθαρίστριες.

«Ήξερα πως ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα, αλλά όφειλα να κάνω μια προσπάθεια για να μην δείξω στον ξένο άνθρωπο πως δεν προσπάθησα ή πως τα βρήκαμε τα χρήματα και τα βάλαμε στην τσέπη.

Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τις δύο κοπέλες που κάνουν την αποκομιδή και μας είπαν πως εκείνη την ώρα- εντελώς τυχαία- έκαναν τη μεταφόρτωση από το μικρό απορριμματοφόρο στο μεγαλύτερο και θα ήταν ευχής έργον αν δεν είχε ξεκινήσει η σύνθλιψή τους από το μηχάνημα.

Τους είπα να περιμένουν και έρχομαι κι εγώ. Όταν πήγα δεν πίστευα στα μάτια μου. Η μία κοπέλα ήταν έξω από το απορριμματοφόρο και η άλλη ήταν μέσα σε αυτό, χωμένη ως τον λαιμό, να ψάχνει τις σακούλες.

Και πράγματι η γυναίκα βρήκε τη μπλε σακούλα και μέσα σ´ αυτήν άθικτο το φάκελο με τα χρήματα. Και να μου το έλεγε κάποιος, αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα».

Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, που συνεχάρη τις δυο γυναίκες για την επαγγελματική ευσυνειδησία και τιμιότητα τους. Με τη σειρά του το μετέφερε στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος επιβράβευσε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας με 5 ημέρες τιμητική άδεια.Πηγή: cretalive

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.