Περιφορά Επιταφίου στη θάλασσα- ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Μια διαφορετική περιφορά Επιταφίου βίωσαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής Πολιχνίου Νάξου τη Μεγάλη Παρασκευή… Αμέσως μετά τη λειτουργία στην παραθαλάσσια εκκλησία της Αγίας Γρηγορούσας οι πιστοί συνόδεψαν τον επιτάφιο στην παραλία Καστρακίου και τον περιέφεραν μέσα στη θάλασσα χωρίς να τους φοβίζει το κρύο ούτε καν τα 6-7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή…

Η Περιφορά του Επιταφίου της ενορίας του Πολιχνίου στη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια, με “δανεικό” Επιτάφιο από το Φιλώτι, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολυχνίου “Η Αγία Παρασκευή” Κατερίνα Καστανιώτου.

“Από τότε έγινε θεσμός και πλέον κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο” πρόσθεσε. Φέτος η ενορία Πολιχνίου έχει το δικό της μοναδικό Επιτάφιο, χειροποίητα φτιαγμένο με ξύλα από τη θάλασσα. “Δεν τον στολίσαμε με πολλά λουλούδια, όχι επειδή δεν είχαμε αλλά για να φαίνεται η ομορφιά του…” σημειώνει η κ. Καστανιώτου.

Πάντως αν και ο περισσότερος κόσμος στο νησί δεν γνωρίζει για την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Πολίχνι της Νάξου, πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, και συνόδεψαν ψέλνοντας το “Ω Γλυκί μου Έαρ” τον Επιτάφιο της Αγίας Γρηγορούσας.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: naxostimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στη Νάξο – ΦΩΤΟ

Επιτάφιος με 220.000 πέρλες- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ