Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου στον realfm για την γυναίκα-ακρίτα της Κινάρου: Ντροπή! Θα τη βοηθήσουμε εμείς

Στον απίστευτο γραφειοκρατικό «Γολγοθά» της 70χρονης Ειρήνης Κατσοτούρχη, που είναι η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας Κίναρος, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο ίδιος είπε πως το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι είναι κρατική γη και θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο, εκτός και αν προσκομίσει μισθωτήριο ή τίτλους ιδιοκτησίας.

«Ο γιος της κυρίας Ειρήνης έπαιρνε επιδότηση για την κτηνοτροφική του δραστηριότητα και με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που γίνονται πλέον οι καταβολές αυτές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει να αναρτηθεί, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, είτε τίτλος ιδιοκτησίας, είτε μισθωτήριο συμβόλαιο του τόπου στον οποίο βοσκούν τα ζώα τους», είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Στην περίπτωση αυτή, είναι μία πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση, διότι το υπουργείο Οικονομικών επιτίθεται με μεγάλη σφοδρότητα στην περιοχή μας και ειδικά στα Δωδεκάνησα, διεκδικώντας όλες τις νησίδες ακόμα και νησιά κατοικημένα και συχνά και εις ολόκληρον».

Και εξήγησε: «Το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει πως όλα αυτά είναι δικά του, οι κάτοικοι αυτών των νησιών οι οποίοι έχουν δικαιώματα πάνω σε αυτά τα νησιά, όπως είναι η οικογένεια της κα Ειρήνης, δυσκολεύονται να αποδείξουν τις ιδιοκτησίες τους εκεί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «εμείς αναζητούμε τη νομική οδό, να στηρίξουμε οικονομικά τη διαβίωση της κυρίας Ειρήνης στην Κίναρο με δικούς μας πόρους. Να το πω απλά, να αντικαταστήσουμε την οικονομική απώλεια που έχει υποστεί η κα Ειρήνη και η οικογένειά της, να την αντικαταστήσουμε εμείς».

Ο Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για την επίλυση του θέματος εντός δύο – τριών μηνών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.