Πέραμα: ««Δε χτυπάω τα κουτάβια μου, προσπαθώ να τα συνετίσω» λέει ο 38χρονος που συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου 

Ο 38χρονος, που συνελήφθη στο Πέραμα και στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή φαινόταν σε βίντεο να κακοποιεί σκύλο στο σπίτι του, υποστηρίζει πως πήγε να χωρίσει τα κουτάβια του για να μην τραυματιστούν μεταξύ τους.

Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται να κρατάει στα χέρια του μία μυγοσκοτώστρα και χτυπάει έναν σκύλο θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον συνετίσει.

«Ότι είμαι βασανιστής ζώων με έχουν βγάλει και εγώ εκείνη τη στιγμή έχω αφήσει το φαγητό στη μέση γιατί τους φώναζα που σφαζόντουσαν και δεν με ακούγανε με τη φωνή και αρπάζω τη μυγοσκοτώστρα που έχω κάνει αυτοσχέδια σαν εφημερίδα με χαρτοταινία για να μην τα πονάω, να τα τρομάζω μόνο για να σταματάνε να σφάζονται» υποστηρίζει ο 38χρονος

Η ιδρύτρια της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, τόνισε: «Χτυπάει με πολύ άγριο τρόπο ένα κουτάβι το οποίο ουρλιάζει από πόνο. Εμείς σαν πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων έχουμε στείλει με mail την μήνυση μας το ίδιο βράδυ στο Α.Τ. Περάματος».

Λίγο μετά την καταγγελία σε βάρος του, ο ιδιοκτήτης των σκύλων, ανέβασε άλλο βίντεο που εξηγεί τι ακριβώς έκανε με αυτή τη μυγοσκοτώστρα. «Να πούμε μία καλημέρα εδώ στον κόσμο που μας έχει περάσει για κακοποιούς, βασανιστές. Που με είδε να σας χωρίζω ο κόσμος με τη μυγοσκοτώστρα και να κάνω θόρυβο στο πάτωμα για να σας χωρίσω; Αυτό δεν έγινε παιδάκια μου;» αναφέρει ο 38χρονος στο βίντεο μιλώντας στα σκυλιά του.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ισχυρίζεται πως ακολουθεί αυτή τη μέθοδο εκφοβισμού για να αποτρέψει περιστατικά σαν αυτό. «Πριν τέσσερις μήνες που ήταν τριών μηνών (κουτάβια) όλα τα αδέλφια γύρισαν εναντίον ενός και μου τον κατασπαράξανε την ώρα που πήγα στο σούπερ μάρκετ».

5.000 ευρώ το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη των σκύλων

Μετά την καταγγελία ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο συνελήφθη. Στην έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα δέκα μικρά κουτάβια που μεγαλώνει σπίτι του δεν είχαν μικροτσίπ όπως ορίζει ο νόμος. «Έχω κανονίσει με τον δήμο για τσιπάρισμα και εμβολιασμό. Από εβδομάδα θα τα πηγαίνω 5-5 γιατί μου έβαλε “το μαχαίρι στον λαιμό” η αστυνομία. Δεν είχα σκοπό να τα τσιπάρω, σας μιλάω πραγματικά, γιατί είμαι κατά του τσιπ, κατά της έκτρωσης, κατά της στείρωσης» αναφέρει.

Μετά την σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000€ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

«Φαίνεται να τα χτυπάω αλλά δεν ισχύει»

«Πριν δύο χρόνια βρήκα την Ήρα μου. Την έσωσα από τον δρόμο που ήταν ετοιμοθάνατη. Φέτος δυστυχώς έμεινε έγκυος χωρίς να το θέλω. Έγινε κατά λάθος έξω από ένα κατάστημα όταν πήγα να ψωνίσω. Την έδεσα έξω από το κατάστημα και όταν βγήκα την είδα αγκαλιά με έναν σκύλο που δεν ήταν αδέσποτος, αλλά κάποιος πολίτης τον είχε αμολήσει» ανέφερε ο 38χρονος μιλώντας στο MEGA.

«Όντως στο βίντεο φαίνεται να τα χτυπάω. Αλλά δεν ισχύει. Σφαζόντουσαν τα θηλυκά μου και άρπαξα την αυτοσχέδια εφημερίδα που έχω και κάνει μόνο θόρυβο και δεν πονάει. Η αστυνομία έρχεται και με επισκέπτεται στο σπίτι μου εδώ και έναν μήνα. Έχω πει σε φιλοζωικές εάν θέλουν να κάνουν αυτοψία στα ζώα μου. Εγώ τα προσέχω σαν τα μάτια μου. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που τρέχω πανικόβλητος να τα σώσω. Είμαι ο εκπαιδευτής τους. Δεν πάω για δουλειά εδώ και έξι μήνες. Τρώω από το κομπόδεμά μου» ανέφερε ακόμη ο 38χρονος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ