Πέντε συλλήψεις – Είχαν αποσπάσει από επιχειρηματίες 450 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου για την εξάρθρωση  εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων – funds, και χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσαν επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και από την Ελλάδα, υποσχόμενοι μεγάλα κέρδη και αποδόσεις.

Συνελήφθηκαν με εντάλματα τα 5 αρχηγικά μέλη και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 25 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 5 συλληφθέντες είχαν ιδρύσει τρεις εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι επενδυτικών funds. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν έπεισαν αρκετούς επιχειρηματίες της Ελλάδας και της Ουκρανίας να επενδύσουν περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ.

Ένας από αυτούς που επένδυσαν στις offshore εταιρείες, είναι Έλληνας, γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, επένδυσε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη καταγγελία έγινε το 2015 στο οργανωμένο έγκλημα. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο οποίος το 2010 είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγός ζήτησε από γυναίκα με προβλήματα όρασης να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό της

Επικίνδυνα τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο λέει η επιστημονική επιτροπή

Η Δούρου για το θέμα του δικαστικού μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ