Πέλλα: Χωρίς παρελάσεις ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, με το Διοικητήριο να καταλήγει στην απόφαση να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον νομό, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού, λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων, όπως υπογραμμίστηκε σε σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η αντιδήμαρχος Έδεσσας και Αλμωπίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας και ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά, καταγράφοντας και τριψήφιο αριθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο νομός να έχει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου) έχει αποφασιστεί ότι δεν θα γίνει παρέλαση ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.