Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης – Ο εκκωφαντικός ήχος από τη βόμβα

Τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης της βόμβας που μετέτρεψε το κέντρο του Πειραιά σε βομβαρδισμένο τοπίο τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/12), κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος που υπέστη υλικές ζημιές.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Star φαίνεται τα τζάμια της βιτρίνας γειτονικού καταστήματος να σπάνε από το ωστικό κύμα, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Η ώρα ήταν 01:16 τα ξημερώματα, όταν μια ολόκληρη γειτονιά στην οδό Φίλωνος σείστηκε από τον ήχο της έκρηξης.

 Βομβαρδισμένο τοπίο η οδός Φίλωνος έπειτα από την ισχυρή έκρηξη – «Τεράστια καταστροφή»

Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Πειραιά. Το ωστικό κύμα προκάλεσε τεράστιες ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων.

Άγνωστοι προσέγγισαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία, όπως δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα, στο ισόγειο και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη, δεν υπήρξε εστία φωτιά, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ακόμα γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

έκρηξη Πειραιάς  έκρηξη Πειραιάς έκρηξη Πειραιάς

«Το εμπόρευμα εκτινάχθηκε μέτρα μακριά»

Η κα Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με υποδήματα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο και περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ κάποια προϊόντα είχαν λιώσει.

Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτίριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.

«Η γάτα μου δεν υπάρχει μάλλον… πάει η γατούλα μου»

Συντετριμμένη η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που ισοπεδώθηκε πλήρως από την έκρηξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στον Πειραιά, με την ίδια να αναζητά και την γάτα της, που μάλλον δεν τα κατάφερε.

«Η γάτα μου δεν υπάρχει μάλλον… πάει η γατούλα μου» ανέφερε στο ΣΚΑΙ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ