Πειραιάς: Παλιοί γνώριμοι των αρχών συνελήφθησαν με όπλα έξω από κλαμπ – Το ένα είχε κλαπεί από αυτοκίνητο αστυνομικού

Δύο παλιοί γνώριμοι των αρχών συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής (28/1) έξω από κλαμπ στον Πειραιά, όπου έσπευσαν οι αστυνομικοί όταν ενημερώθηκαν από το ΕΚΑΒ για την περίπτωση του 18χρονου, ο οποίος πέθανε ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ. Σημειώνεται ότι τα δύο περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 37χρονος και ένας 42χρονος, καθώς είχαν στην κατοχή τους όπλα και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.

Όταν είδαν τους αστυνομικούς, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας και έβγαλαν ο καθένας και από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι δύο δράστες. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού, στις 12-06-2020, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ