Πεδίο μάχης η Γεωπονική Σχολή: Οι πρώτες εικόνες από τα καμένα λεωφορεία – Φθορές σε τζαμαρίες

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από τη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα καθώς και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα, λίγο πριν την 01:00 τα ξημερώματα περίπου 40 άτομα που συμμετείχαν σε συναυλία στη Γεωπονική Σχολή βγήκαν στη λεωφόρο Αθηνών, έβαλαν φωτιές σε κάδους και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα. Μάλιστα έκαψαν δυο λεωφορεία και ένα αυτοκίνητο.

Επενέβη άμεσα η αστυνομία με την συμμετοχή της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ όπου έσπευσαν στο σημείο. Αρχικά απέκλεισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην συνέχεια τα άτομα απωθήθηκαν με χημικά από τους αστυνομικούς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Στην συνέχεια άτομα αυτά βγήκαν πάλι έξω και συνεχίστηκε ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα.

Στις 4.30 το πρωί αποδόθηκε η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα. Στο σημείο παραμένει για λόγους ασφαλείας μικρή αστυνομική δύναμη.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Νίκος Ρήγας μιλώντας στο Mega ανέφερε πως, «είναι ένα περιστατικό που το έχουμε ξαναδεί βράδια σε χώρους που γίνονται συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις. Αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για να μην έχουμε περαιτέρω έκτροπα. Αυτοί δεν είναι φοιτητές είναι άτομα που παρεισφρέουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

φθορές τζαμαρίες γεωπονική σχολή επεισόδια λεωφορεία Γεωπονική σχολή επεισόδια λεωφορεία Γεωπονική σχολή επεισόδια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ