Παύλος: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο» – Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του πατέρα του παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό “Point de Vue” ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε Ηρώδου Αττικού και Σπέτσες ψάχνει σπίτι ο Παύλος

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά το μνημόσυνο του πατέρα του, μίλησε στο “Point de Vue” και φωτογραφήθηκε μαζί με την σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ, και τον μεγάλο γιο τους, Κωνσταντίνο Αλέξιο. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη και είναι το βασικό θέμα του γαλλικού περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Παύλος συνέντευξη

Ο Παύλος μίλησε μεταξύ άλλων για τις μελλοντικές του κινήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιο επίσημο ρόλο, ενώ αναφέρθηκε και στον τίτλο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Ο συγγραφέας και φίλος της οικογένειας, Ανδρέας Μέγκος, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποσπάσματα από την συνέντευξη του Παύλου.

Παύλος συνέντευξη

Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πώς φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

– Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παραδειγματικό της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

– Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους. Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ