Παύλος Χαϊκάλης: Ονόματα που έχουμε αγαπήσει έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις

“Όχι, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό”, δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης, ερωτηθείς για τα ονόματα που έχουν ακουστεί σε σχέση με τις καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο mega, ο δημοφιλής ηθοποιός τόνισε πως “εγώ δε θέλω να μπω σε ονοματολογία, αλλά θέλω να θίξω τα κακώς κείμενα κλάδων, γιατί δεν είναι ο δικός μας ο κλάδος, είναι πολλοί”. Εξήγησε ότι “στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα τα οποία έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δε θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει. Οι γνωρίζοντες όμως μέσα από τον χώρο ξέρουν πολύ καλά τη συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων”.

Όπως σημειώνει, “πάντα υπήρχε μια καταπίεση και μία σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, ειδικά, με έναν εγωιστικό τρόπο” και πρόσθεσε πως “αυτό που ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα. Υπάρχει ο φόβος ότι θα στιγματιστείς, ότι δεν θα βρεις δουλειά, ότι θα σε αποβάλει το σύστημα… Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Οπουδήποτε. Στο θέατρο μας κάνει τζιζ, γιατί τα ονόματα είναι τζιζ”.

“Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί ποτέ δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, είναι πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο” συμπλήρωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ