Παυλάκης: Θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορονοϊού – Δεν θα έχουμε ανοσία της αγέλης το καλοκαίρι – ΒΙΝΤΕΟ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

“Δεν υπάρχει περίπτωση ο ιός να μην εκμεταλλευτεί τις καινούργιες δυνατότητες που του δίνουμε σαν κοινωνία. Δεν πρέπει να τα πετάξουμε όλα στον κάλαθο των αχρήστων. Τα εμβόλια δεν δρουν αμέσως, δρουν δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση”, ανέφερε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων είπε “τα εμπορικά τεστ δεν είναι τα πιο κατάλληλα για να δείξουν τον ακριβή αριθμό αντισωμάτων… Οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι ηλικιωμένοι ιδίως εκείνοι που δεν έχουν καλή υγεία μπορεί να μην κάνουν ανοσία και με τις δύο δόσεις του εμβολίου ή να μην κάνουν καλή ανοσία. Αυτοί θα είναι καλό να κοιτάξουν τον αριθμό των αντισωμάτων, αλλά πρέπει να γίνει από κάποιο κέντρο που να ξέρει πώς να το κάνει σωστά”.

“Με την πανδημία του κορονοϊού δεν έχουμε τελειώσει. Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη γιατί δεν έχει ξεκληριστεί ο ιός… Κανένας δεν είναι ασφαλής αυτή τη στιγμή σε κανένα μέρος του κόσμου. Αν η Ελλάδα αποκοιμηθεί θα έχει μεγάλο πρόβλημα… Δεν θα υπάρξει αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν ανοσία της αγέλης. Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε το χειμώνα. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό”, σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ