Παυλάκης: Δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση – Εγώ νομίζω ότι είναι κώφωση – ΒΙΝΤΕΟ

“Εγώ δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση. Εγώ νομίζω ότι είναι κώφωση” τόνισε ο γιατρός και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, “Πανδημία: Ώρα Αποφάσεων”, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Με ανησυχεί το άνοιγμα, γιατί δυστυχώς στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος οτιδήποτε άνοιγμα, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι άνοιγμα, είναι μία ασφαλιστική δικλείδα. Αυτό ο πληθυσμός το ερμηνεύει σαν άνοιγμα και είδατε τον συνωστισμό που γίνεται κάθε μέρα” ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Και συνέχισε: “Εγώ δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει αντοχές. Νομίζω ότι η πλειοψηφία αντέχει και κρατάει τα μέτρα. Είναι αυτό που λέω «το τείχος των σωφρόνων». Δεν δέχομαι το επιχείρημα της κόπωσης. Εγώ νομίζω ότι είναι κώφωση. Ακούμε επιλεκτικά ότι θέλουμε. Δεν ακούμε για τη διάλυση των νοσοκομείων. Δεν ακούμε τους 60 νεκρούς που σε λίγες ημέρες μπορεί να είναι 90 και παραπάνω. Ούτε την καταστροφή που κάνει ο ιός και στην οικονομία. Μακροχρόνια αν δε κρατηθεί το άνοιγμα θα γίνει χειρότερο πρόβλημα οικονομικό. Οπότε αυτή τη στιγμή βλέπω ότι πρέπει να περιμένουμε τον ιό να μας διδάξει. Πρέπει να περιμένουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος που εγώ φοβάμαι ότι θα είναι την εβδομάδα των παθών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ