Πάτρα: “Υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου” και για την Μαλένα – Τι αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων

Στην υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι η υπόθεση είναι πολύ καλά “δεμένη”.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε μέσα από τις συνεντεύξεις της και τα όσα έλεγε στους γιατρούς την κάθε στιγμή του θανάτου των παιδιών. Οι περιγραφές της διαφοροποιούνται κάπως στην Τζωρτζίνα, καθώς ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία, σημείωσε.

“Πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες”

Σχετικά με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου του άτυχου κοριτσιού. Προσέθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας. “Είναι βέβαιο ότι πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματικές ενέργειες και πολύ σύντομα θα ακούσουμε από τους έμπειρους συναδέλφους τις αιτίες θανάτου και θα δείτε ότι θα επιβεβαιωθούν”, είπε ο Γρηγόρης Λέων. “Είναι βέβαιο ότι υπάρχει εξωγενής παράγοντας”, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι στη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου, αν και, όπως είπε, δεν θέλει να προκαταλάβει τους συναδέλφους του, “που είναι εμπειρότατοι”. Η Μαλένα ήταν το πρώτο κοριτσάκι της οικογένειας που “έφυγε” αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν εντοπίστηκαν παθολογικά ή γενετικά αίτια για τον θάνατό τους.

Σχετικά με την Ίριδα, το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά, σημείωσε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο γυναικών, βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας όταν εντοπίστηκε νεκρή η Ίριδα, μέσα στην κούνια της.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν και στο βρέφος και στην Μαλένα. Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως για να βρεθεί αίμα πάνω στο πανάκι του βρέφους, σημαίνει ότι υπάρχει μία πηγή αιμορραγίας, ένα τραύμα που περιγράφεται ότι ήταν εντός της στοματικής κοιλότητας. “Άρα το πανάκι για να ποτιστεί με αίμα θα πρέπει να βρίσκεται εντός της στοματικής κοιλότητας”, εξήγησε. Όπως υπογράμμισε, επίσης, αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.