Πάτρα: Το νέο στοιχείο για τον θάνατο της Ίριδας και ο άγνωστος καβγάς του Μάνου Δασκαλάκη με την Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Από αυτά προκύπτουν και λάθη που ενδεχομένως έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο φάκελος πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο θα έπρεπε.

Κομβικό σημείο στην υπόθεση είναι η αντίδραση του ΕΚΑΒ μετά την κλήση που δέχθηκε εκείνο το πρωινό της 21ης Μαρτίου του 2021.  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι και εκεί κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, οι διασώστες φέρεται να μην ειδοποιούν την αστυνομία. Παίρνουν το μωράκι που έχει ήδη ξεψυχήσει και το μεταφέρουν σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή LIVE NEWS, οι διασώστες του ΕΚΑΒ τηλεφώνησαν στην αστυνομία, ως όφειλαν.  «Λένε ότι το βρέφος ήταν παγωμένο. Τι θα πει παγωμένο; Θα μπορούσαν να είχαν ακουμπήσει το μωρό στο κρύο πάτωμα. Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αυτό; Εκείνη την ώρα θα κάναμε ιατροδικαστικό έλεγχο ή θα προσπαθούσαμε να σώσουμε μια ζωή; Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να λέει κάνουμε ΚΑΡΠΑ μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πάντα όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν έχει αναπνοή και σφυγμό, αρχίζουμε ΚΑΡΠΑ», είπε στο MEGA διασώστης που βρέθηκε στο σημείο.
Ίριδα- Πάτρα-θάνατος

«Αν έχει αρχίσει η σήψη ή υπάρχει νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι είναι 4 – 5 ώρες που έχει πεθάνει ο άνθρωπος, τότε δεν το κάνουμε. Αλλά δεν είχαμε τέτοια σημάδια στο παιδί. Έτσι, θεωρήσαμε σκόπιμο να το πάμε στο νοσοκομείο υπό συνεχή ΚΑΡΠΑ, για να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, πέρα από τις πρώτες βοήθειες που δίναμε εμείς. Την ώρα που αρχίσαμε την ΚΑΡΠΑ στο σπίτι, μας είπαν οι γονείς ότι έχουν χάσει ήδη ένα παιδί πριν από έναν χρόνο και αυτό είναι το δεύτερο. Είναι δυνατόν κάτω από τέτοια φόρτιση να μείνεις άπραγος;

Πήραμε το βρέφος και καθίσαμε λίγο μέσα στην κινητή μονάδα, γιατί το σπίτι ήταν γεμάτο κόσμο για να είναι προστατευμένο το περιβάλλον και μετά πήγαμε κατευθείαν στο Καραμανδάνειο. Ρώτησε κάποιος: ‘Γιατί δεν φεύγετε;’ και τους εξηγήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες δράσεις αναζωογόνησης, να χορηγήσουμε φάρμακα. Όταν παραλάβαμε το βρέφος από το σπίτι, ενημερώσαμε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να ενημερώσει την αστυνομία, ότι έχουμε στην τάδε διεύθυνση αυτό το συμβάν, ένα βρέφος χωρίς αναπνοή και σφυγμό», συμπλήρωσε.

Έτσι, ο διασώστης που βρέθηκε στο σημείο ανατρέπει τα δεδομένα και λέει ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ.  «Πιθανόν να είναι αιφνίδιος θάνατος. Αμέσως μόλις παραλάβαμε, ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Το κέντρο, από ό,τι έμαθα μετά, ενημέρωσε την αστυνομία».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση στο ΕΚΑΒ της Πάτρας διεξάγεται ΕΔΕ.

Η συνάντηση που έφερε τη ρήξη μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, λίγο καιρό πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, κι ενώ όλα “έδειχναν” πως σύντομα θα ερχόταν σύντομα δίωξη σε βάρος της, είχε γίνει μια συνάντηση σε δικηγορικό γραφείο. Σε αυτή τη συνάντηση στα μέσα Φεβρουαρίου, φέρεται να επήλθε η οριστική ρήξη μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ήταν η περίοδος που μπροστά στις κάμερες το ζευγάρι ήταν χέρι – χέρι και φαινόταν να στηρίζει ο ένας τον άλλο… Τελικά όμως, μακριά από τα φλας η μεταξύ τους σχέση ήταν διαφορετική.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είχε πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «για το ένα παιδί βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν του έχεις κάνει κακό, για τα άλλα δύο παιδιά δεν το βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο». Αυτή η φράση του πατέρα των τριών παιδιών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε προκαλέσει έντονο καβγά ανάμεσα στο ζευγάρι.

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έμεινε εκεί, αλλά φέρεται να είπε στην εν διαστάσει σύζυγό του, σύμφωνα με το MEGA, πως γνωρίζει ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά τους «και θα τον βρω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, είτε είναι με δηλητήριο είτε είναι τη μέθοδο της ασφυξίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ