Πάτρα: Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Ποιοι θα κληθούν από το Ανθρωποκτονιών

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προσήλθε το πρωί της Πέμπτης (16/6) ο Μάνος Δασκαλακης, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η οποία διενεργείται για τον θάνατο των δυο παιδιών του, Μαλένας και Ίριδας.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου,  που είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πήγε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ραντεβού που είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ό,τι είχε πει στην πρώτη κατάθεσή του, δηλαδή ότι δεν είχε υποψιαστεί ποτέ την σύζυγό του και ότι δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.  Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Νίκο Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κατέθεσε πριν από 4-5 μέρες και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία συνέταξε την έκθεση για τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, επανέλαβε όσα είχε δει κατά τη διάρκεια της νεκροτομής που είχε κάνει στην Ίριδα. Ανέφερε ότι εμμένει στην ιατροδικαστική έκθεσή της, ωστόσο εάν το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών βγάλει κάτι περισσότερο, φέρεται να είπε πως είναι στη διάθεσή των Αρχών.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να καταθέσουν η αδελφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Για την τελευταία, δεν αποκλείεται το Ανθρωποκτονιών να μεταβεί στην Πάτρα, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Πάτρα

Η εξιχνίαση του θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και για τα άλλα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, την Μαλένα και την Ίριδα. Και αυτό γιατί η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών θεωρείται πλέον θέμα μερικών 24ωρων.

Οι δύο ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναμενόταν ότι θα παρέδιδαν το εν λόγω πόρισμα στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτό τελικά θα παραδοθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την μυστηριώδη υπόθεση.

Οι ιατροδικαστές μελετούν πολύ προσεκτικά τα ευρήματα, και συντάσσουν την έκθεσή τους, εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και μήνες. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που καθυστέρησαν στη σύνταξη του πορίσματος. Οι έμπειροι ιατροδικαστές που ανέλαβαν να ερευνήσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ξεκίνησαν το έργο τους από μηδενική βάση. Από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε από την πλευρά τους καμία βιασύνη για να παραδώσουν την έκθεσή τους, καθώς το πόρισμα θα πρέπει να είναι “θωρακισμένο” επιστημονικά και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

Πισπιρίγκου

Το “κλειδί” για την υπόθεση της Πάτρας

Πηγές σημειώνουν ότι οι δύο ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στην αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Τονίζουν, δε, ότι το πόρισμα δεν θα μιλά για “παθολογικά αίτια”. Δηλαδή, επί της ουσίας θα καταρρίπτονται οι δύο προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, που κατέληξαν πριν από την Τζωρτζίνα.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με κάποια ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που μάλλον αναμενόταν, καθώς αν υπήρχε στον οργανισμό τους μια ανεξήγητη φαρμακευτική ουσία, θα είχε λογικά φανεί και στον πρώτο έλεγχο μετά τον θάνατό τους.

Καθοριστικό ρόλο όμως φαίνεται ότι έπαιξαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά ευρήματα, ιδίως για την Ίριδα. Ευρήματα, που δεν οδηγούν σε παθολογικά αίτια θανάτου, αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Οι ιατροδικαστές φαίνεται να καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, ωστόσο ο γρίφος θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο.   Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ