Πάτρα: «Θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία, δεν είναι παθολογικοί οι θάνατοι» – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης για Μαλένα και Ίριδα

Εν αναμονή των απαντήσεων για τον θάνατο των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα βρίσκονται οι Αρχές ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ1, «οι θάνατοι δεν είναι παθολογικοί και θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία».

«Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η νέα τοξικολογική θα γίνει με βάση άλλα δεδομένα. Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις, είτε θετικές ή αρνητικές» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «περιμένουμε αποτελέσματα για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες αλλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

«Για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω όλη την εικόνα μπροστά μου» κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Τι συνδέει τους θανάτους Μαλένας και Τζωρτζίνας

Ομοιότητες και κοινά στοιχεία μεταξύ των θανάτων της Τζωρτζίνας και της Μαλένας βλέπουν οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τη συγκλονιστική υπόθεση της απώλειας των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της Realnews, τόσο η εννιάχρονη Τζωρτζίνα όσο και η 3,5 ετών Μαλένα, το πρώτο παιδί της οικογένειας που έχασε τη ζωή του, παρουσιάζουν παρόμοιες αλλοιώσεις στο ήπαρ. Οι αλλοιώσεις που έχουν παρατηρηθεί στο συκώτι των κοριτσιών είναι σε διαφορετική έκταση, καθώς στην περίπτωση της Μαλένας το ζωτικό όργανο φέρεται να έχει αλλοιωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Το στοιχείο αυτό αξιολογείται ως πολύ σημαντικό, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτές οι αλλοιώσεις είναι δυνατόν να έχουν προέλθει από χορήγηση συγκεκριμένης και σαφώς παρόμοιας τοξικής ουσίας. Άλλωστε, με δεδομένο πλέον το ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας προήλθε από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης αλλά και λόγω των αλλοιώσεων που προκάλεσε η συγκεκριμένη ουσία στο ήπαρ της εννιάχρονης, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί ακριβώς η ίδια ουσία και στη Μαλένα.

Κατά συνέπεια, οι τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα ιστολογικά στοιχεία του κοριτσιού που έχασε τη ζωή του το 2019, αναμένεται και να διασταυρωθούν με τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη της δολοφονίας του εννιάχρονου παιδιού. Σύμφωνα με το αρχικό στάδιο της διερεύνησης, ο θάνατος της Μαλένας είχε αποδοθεί σε οξεία ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η αιτία που προκάλεσε την πάθηση και κατ’ επέκταση τον θάνατο του παιδιού. Παράλληλα, υπάρχουν και ενδείξεις περί ασφυξίας ή ασφυκτικού θανάτου, καθώς φέρει κηλίδες υποξυγοναιμίας τόσο στον πνεύμονα όσο και στον εγκέφαλο.

Με βάση τις πληροφορίες, πλέον εξετάζεται με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, τόσο από τους ιατροδικαστές όσο και από τους ερευνητές της Ασφάλειας, ο θάνατος του παιδιού να ήταν συνδυαστικός, δηλαδή να είχε χορηγηθεί κάποια τοξική ή αναισθητική ουσία στο 3,5 ετών κορίτσι και ταυτόχρονα να επιχειρήθηκε η πρόκληση ασφυξίας, με την απόφραξη των εξωτερικών αναπνευστικών οδών. Το πρώτο στάδιο των τοξικολογικών εξετάσεων στα πλακίδια με τα στοιχεία της Μαλένας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει την προηγούμενη Κυριακή η Realnews, φαίνεται πως έχει εντοπιστεί μια ύποπτη ουσία την οποία οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν πλήρως και να την ποσοτικοποιήσουν. Το δεύτερο στάδιο των τοξικολογικών ερευνών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς τα πλακίδια της Μαλένας βρίσκονται στο ειδικό εργαστήριο του Τμήματος Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ. Εκεί, τα στοιχεία του άτυχου κοριτσιού θα ελεγχθούν από τους ίδιους επιστήμονες που ποσοτικοποίησαν την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η δόση που έλαβε η εννιάχρονη ήταν θανατηφόρα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πάτρα- Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ