Πάτρα: Τεστ DNA σε Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Η 18η ανακρίτρια έκανε δεκτό αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσω του οποίου ζητούσε να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Το αίτημα κατατέθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβήτησε πως το φιαλίδιο που βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδάνειου ανήκει στην Τζωρτζίνα. Την επόμενη μέρα η ανακρίτρια διέταξε την κατεπείγουσα διασταύρωση με βιολογικό υλικό των γονιών ώστε να μην πλανάται ουδεμία αμφιβολία. Όπως δήλωσε στο Mega ο συνήγορος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος: «Μετά από 3 μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά βρήκαν ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων».

«Ποιοτικός και όχι ποσοτικός έλεγχος»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη «αν αποδειχθεί ότι είναι δείγμα της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η τοξικολογική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί σε δεύτερο χρόνο στο συγκεκριμένο δείγμα. Όντως η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι σε κοινό ψυγείο τροφίμων. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο και να βγάλει κάποια θετικότητα σε μια ουσία που θ’ αναζητηθεί». «Ο ποιοτικός έλεγχος μπορεί να γίνει. Ο ποσοτικός είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει. Αν οι ουσίες έχουν επιθετικό χαρακτήρα μπορεί να μειωθούν σε περιεκτικότητά αλλά μπορούν να ανιχνευτούν ακόμα και μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Τα υπόλοιπα δείγματα

Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο φιαλίδιο δεν είναι το μοναδικό δείγμα που μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών, καθώς φιαλίδια αίματος εντοπίστηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα πλην του νοσοκομείου του Ρίου. Συγκεκριμένα.
Πέντε επεξεργασμένα δείγματα αίματος, οροί ή πλάσμα από αιμοληψίες της Τζωρτζίνας κατά τις ημερομηνίες 26, 27, 28 και 29/01/2022 στο Αγλαΐα Κυριακού
Δύο φιαλίδια παγωμένης γενικής αίματος από 12/04/21 στο Ωνάσειο
Ένα φιαλίδιο αίματος από αιμοληψία στις 08/04/21 στο Καραμανδάνειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ