Πάτρα: Συγκλονίζει ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα το 2021 – Τα 55 δραματικά λεπτά της ανάνηψης

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που ερευνά το θρίλερ της Πάτρας βρέθηκαν 4 γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίοι κατέθεσαν για όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση και ιδίως για την περίοδο που μπήκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021, όταν δηλαδή έπαθε την πρώτη μεγάλη κρίση.

Μεταξύ αυτών, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τα 55 δραματικά λεπτά της ανάνηψης της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 .  Στην ανακρίτρια κατέθεσαν επίσης δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Ο κ. Χασαπόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού, αλλά και στη χαρά και την ανακούφιση που ένιωσε μετά. Ήταν τέτοια, που ξέσπασε σε κλάματα όταν κατάλαβε ότι το παιδί είχε σωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αποστασιοποιημένη, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν πιο ομιλητικός και ρωτούσε τους γιατρούς τι συμβαίνει. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως “ορισμό της τραγωδίας” την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Από την πλευρά του ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανό επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα πρόσχαρο κοριτσάκι που ξαφνικά παρουσίασε υποτροπή. Στο επεισόδιο ήταν μπροστά μόνο η μητέρα και όχι ο πατέρας.

“Κλήθηκα επειγόντως το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 μετά από ένα επεισόδιο καρδιακής ανακοπής που συνέβη στο παιδί. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο, ιατρικά και ανθρώπινα, γι’ αυτό το παιδί. Αυτό θέλω να το πω με κάθε βεβαιότητα. Δεν είχα επαφή με τη μητέρα και με τους συγγενείς. Η δική μας αντίδραση είναι άμεση. Δεν κοιτάμε γύρω μας. Ασχολούμαστε μόνο με το περιστατικό. Η ανάνηψη του παιδιού ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Κράτησε αρκετή ώρα αλλά για μας ο χρόνος χάνεται σε αυτές τις στιγμές.

Ήταν πραγματικά κάτι συγκλονιστικό. Καταφέραμε και την επαναφέραμε στη ζωή και μπόρεσε το παιδί και συνέχισε μετά τη νοσηλεία της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου. Το παιδί μεταφέρθηκε από μένα προσωπικά και μία συνάδελφο διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου το ανέλαβε η ομάδα του κ. Ηλιάδη. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν έμαθα ότι ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας, που είχε χάσει άλλα δύο παιδιά. Αυτό με τάραξε πάρα πολύ και ένιωσα μέσα μου την ανάγκη να προσπαθήσουμε περισσότερο”, ανέφερε ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ