Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά – Δεν εντοπίστηκε γονιδιακό πρόβλημα

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα γενετικής μορφής. Ο γονιδιακός έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος, από τη στιγμή που τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας κατέληξαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Mega το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ολοκλήρωσε τον γονιδιακό έλεγχο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκύπτει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Το επίσημο πόρισμα αναμένεται να βγει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή Live Νews, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που να προκαλούν καρδιολογικά προβλήματα. Αυτό έγινε στο Ωνάσειο, μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και δεν προέκυψε κάτι. Στη συνέχεια, το κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών εξέτασε 190 γονίδια που θεωρούνται ως σχετικά υψηλού κινδύνου. Η σχετική έρευνα, ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Ούτε σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα.

Το ίδιο κέντρο, ανέλυσε στη συνέχεια ακόμη 800 γονίδια (δευτερευούσης σημασίας) και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν προέκυψε κάποιο γενετικό πρόβλημα. Το πόρισμα αναμένεται να βγει την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των ιατροδικαστικών και αστυνομικών Αρχών για τη διαλεύκανση του μυστηρίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο αιφνίδιος θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον περασμένο Ιανουάριο, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς και το πληρεξούσιο

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται στο “φως” και σχετικά με την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα. Η γυναίκα πέθανε σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της έκανε λόγο για νεόπλασμα σε όργανα του σώματος, αλλά και για ιστολογική βλάβη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο της Πάτρας. Με αυτό, όριζε τον Μάνο Δασκαλάκη -τον πατέρα των τριών κοριτσιών- ως πληρεξούσιο για όλες τις συναλλαγές της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας κι έτσι μπλοκαρίστηκε η διαδικασία κατασχέσεων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, όπως μεταδόθηκε, είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε για την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ