Πάτρα: Πώς έξυπνη γιαγιά παγίδευσε κακοποιό που προσπάθησε να την εξαπατήσει – Το τηλεφώνημα και η τσάντα με τα περιοδικά

Τέλος στη δράση ενός Βούλγαρου κακοποιού, ο οποίος έκανε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, έβαλε μία τολμηρή και έξυπνη γιαγιά στην Πάτρα. Η ηλικιωμένη κατάλαβε τα σχέδια του απατεώνα και κατάφερε να τον παγιδεύσει, παραδίδοντάς τον στις αστυνομικές αρχές.

Η αρχή έγινε όταν ο κακοποιούς, που διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, κάλεσε την ηλικιωμένη και προσπάθησε να την πείσει να του παραδώσει χρήματα για να βοηθήσει την κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί σοβαρά έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Μιλώντας στο tempo24news, η ηλικιωμένη αποκάλυψε τον διάλογο με τον απατεώνα και πώς γρήγορα αντιλήφθηκε την παγίδα. «Όταν με κάλεσε, μου είπε με πολύ αγχωτικό τόνο, ότι η κόρη μου έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, μετά από τροχαίο ατύχημα. Αμέσως ρώτησα “Ποια κόρη μου; Η Άννα;” και μου απάντησε “‘όχι η Άννα, η άλλη”. Εκεί κατάλαβα ότι πρόκειται για απατεώνα. Και τότε τον ρώτησα: “Η Κατερίνα;” και μου απάντησε “Ναι, η Κατερίνα”. Εγώ, φυσικά, κόρη Κατερίνα δεν έχω. Έτσι σιγουρεύτηκα ότι πρόκειται για απατεώνα«, λέει η γυναίκα, που είναι η μητέρα γνωστού πατρινού ασφαλιστή.

Αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να δράσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη. «Ήμουν τυχερή γιατί στο σπίτι ήταν η μία μου κόρη. Της είπα, κατεβάζοντας το τηλέφωνο να μην ακούει αυτός, να καλέσει την Αστυνομία, ενώ εγώ συνέχιζα να μιλάω μαζί του για να τον απασχολώ». Ήταν τέτοιο το θράσος του απατεώνα, όπως λέει η ίδια, αφού δέχθηκε τα χρήματα να τα παραλάβει από το σπίτι της ηλικιωμένης.

«Στην αρχή ήθελε να συναντηθούμε αλλού, εγώ όμως του είπα να έρθει από το σπίτι, αφού η κόρη μου είχε ενημερώσει την Αστυνομία, η οποία ήταν καθοδόν. Μόλις έφτασε εκείνος, ήταν ήδη η Ασφάλεια από κάτω και παρακολουθούσε διακριτικά».

Ο απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να βάλει τα χρήματα σε μία τσάντα και να την πετάξει από το μπαλκόνι. Η ίδια όμως, αντί για χρήματα τοποθέτησε στην τσάντα περιοδικά και βιβλία. «Εγώ μέσα στην τσάντα είχα βάλει μερικά περιοδικά και βιβλία. Μόλις την πέταξα από το μπαλκόνι, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν», αναφέρει στην ιστοσελίδα.

Με αυτόν τον τρόπο η κ. Βάσω κατάφερε να παραδώσει τον απατεώνα στις Αρχές. «Θα μπορούσα να του κλείσω το τηλέφωνο όταν κατάλαβα ότι είναι απατεώνας. Δεν το έκανα γιατί ήθελα να σώσω κάποιον άλλον, λιγότερο υποψιασμένο, που θα έπεφτε θύμα του», λέει η ίδια.

Εξαπατούσε ηλικιωμένους σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που επικαλείται η ιστοσελίδα, ο Βούλγαρος απατεώνας ήταν ασταμάτητος μέχρι να «συναντήσει» την ηλικιωμένη από την Πάτρα. Ο 35χρονος είχε «στρατοπεδεύσει» στην πόλη, όπου διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο, και εκεί σχεδίαζε τον τρόπο που θα παγίδευε τα θύματά του.

Φέρεται να είχε ξεκινήσει τη δράση του από την Θεσσαλονίκη, αμέσως μόλις πέρασε τα σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αποπειράθηκε με τον ίδιο τρόπο να πάρει χρήματα, ενώ ανάλογες προσπάθειες έκανε στην Άρτα.

Στα Ιωάννινα κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 20.000 ευρώ , ενώ στον Αγρίνιο πήρε 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη.

Εξάλλου και στην Πάτρα πριν συλληφθεί χθες είχε αποπειραθεί να παγιδεύσει πολίτες σε άλλες δύο περιπτώσεις. Σήμερα ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ