Πάτρα: Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε υποστεί σηψαιμικό σοκ – Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η βοήθεια” στο Ρίο με ενδείξειςσηψαιμικού σοκ από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη» της Πάτρας, οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν καθώς το κοριτσάκι παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και έφυγε από τη ζωή.

Μόλις έγιναν τα εγκεφαλικά τεστ από την ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διαπιστώθηκε πως οι ελπίδες είχαν σβήσει, οι γονείς της πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.

Το νοσοκομείο έκανε όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και ήδη βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός.

Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα ζωής που στήνεται από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ προς άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια του μικρού Σταύρου από τη Γαστούνη.

Πηγή: Γνώμη της Πάτρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ