Πάτρα: Πέθανε ο 85χρονος που είχε πέσει θύμα ληστείας πριν από 4 μήνες – Δράστης ήταν 17χρονος γείτονάς του

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ληστεία που είχε γίνει στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, στην Πάτρα στις αρχές Νοεμβρίου. Δεν άντεξε τελικά ο 85χρονος που είχε πέσει θύμα ληστείας από 17χρονο Ρομά γείτονά του και πέθανε.

Από τότε ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όμως, δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του έγινε σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολιτεία» στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρώσου το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Το συμβάν είχε γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Ο 85χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  επέστρεφε απογευματινή ώρα στην οικία του στην οδό Αυτοκράτορος Θεοδοσίου στην συνοικία Πράτσικα. Στη διαδρομή συνάντησε τον 17χρονο ο οποίος τού ζήτησε χρήματα, αλλά ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και τότε ο έφηβος τού επιτέθηκε φραστικά, και τον έσπρωξε με δύναμη. Ο ηλικιωμένος έπεσε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news.

Η κόρη του και μια γειτόνισσα, ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» όπου υποβλήθηκε σε αξονική.  Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε κάταγμα στο κρανίο και θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνώντας την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του 17χρονου. Παρουσία Εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι του αλλά δεν εντόπισαν ούτε τον ίδιο ούτε τον πατέρα του που είχε την επιμέλειά του. Έπειτα από λίγες ώρες, όταν πατέρας και γιος επέστρεψαν στη μονοκατοικία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 17χρονος ομολόγησε ότι έσπρωξε τον ηλικιωμένο γιατί αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, και συνελήφθη με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής βλάβης» και της «απόπειρας ληστείας».

Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνελήφθη για παραμέληση και ο 44χρονος πατέρας του. Μάλιστα, την ώρα του βρίσκονταν σε εξέλιξη οι απολογίες τους στο Τμήμα, εμφανίστηκε 50χρονος γείτονάς τους, ο οποίος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 44χρονου, καθώς όπως υποστήριξε στις 16 Οκτωβρίου του είχε κλέψει από την ταράτσα της οικίας του το πάνελ από τον ηλιακό θερμοσίφωνα αξίας 400 ευρώ.

Πλέον δεν αποκλείεται η κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη να αλλάξει και να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από την οποία επήλθε θάνατος. Αυτό σημαίνει ότι ο 17χρονος θα αντιμετωπίσει βαρύτατη κατηγορία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ