Πάτρα: Η ώρα της αλήθειας για την Μαλένα και την Ίριδα – Πότε θα παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών

Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση της Πάτρας, καθώς είναι πλέον θέμα ημερών για να παραδοθούν τα πορίσματα που αφορούν στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας μελετούν πολύ προσεκτικά τα ευρήματα, και συντάσσουν την έκθεσή τους, εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και μήνες. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που καθυστέρησαν στη σύνταξη του πορίσματος. Οι έμπειροι ιατροδικαστές που ανέλαβαν να ερευνήσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ξεκίνησαν το έργο τους από μηδενική βάση. Από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε από την πλευρά τους καμία βιασύνη για να παραδώσουν την έκθεσή τους, καθώς το πόρισμα θα πρέπει να είναι “θωρακισμένο” επιστημονικά και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα θα παραδοθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στο Ανθρωποκτονιών και η αιτία θανάτου θα είναι μία, με τους ιατροδικαστές να έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πισπιρίγκου

“Κλειδί” οι ιστολογικές για την υπόθεση της Πάτρας

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με κάποια ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που μάλλον αναμενόταν, καθώς αν υπήρχε στον οργανισμό τους μια ανεξήγητη φαρμακευτική ουσία, θα είχε λογικά φανεί και στον πρώτο έλεγχο μετά τον θάνατό τους.

Καθοριστικό ρόλο όμως φαίνεται ότι έπαιξαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά ευρήματα, ιδίως για την Ίριδα.

Ευρήματα, που δεν οδηγούν σε παθολογικά αίτια θανάτου, αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Οι ιατροδικαστές φαίνεται να καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, ωστόσο ο γρίφος θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι καταθέσεις στο Ανθρωποκτονιών

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, θα ληφθούν καταθέσεις από τουλάχιστον 10 άτομα, συγγενείς της 33χρονης κατηγορουμένης, αλλά και φίλους του ζευγαριού που γνώριζαν τι συνέβαινε στο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου. Το ζήτημα είναι τα δύο κρίσιμα βράδια που πέθανε η Ιριδα στο σπίτι στην Πάτρα και αλλά και όταν παρουσίασε τα περίεργα προβλήματα η Τζωρτζίνα σε χωριό που ήταν και άλλοι συγγενείς.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τις Αρχές να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν και το πόρισμα που αφορά στην εξέταση του φιαλιδίου που βρέθηκε με το αίμα της Τζωρτζίνας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ