Πάτρα: Η κατάθεση νοσηλεύτριας “ξεκλείδωσε” τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – “Ήταν τόσο ψύχραιμη η Ρούλα που νόμιζα ότι ήθελε…”

“Κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της Τζωρτζίνας, του πρωτότοκου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, φαίνεται πως ήταν η κατάθεση μίας νοσηλεύτριας. Πρόκειται για την γυναίκα στην οποία απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν το άτυχο κοριτσάκι έπεσε σε κώμα. Τα όσα αποκαλυπτικά κατέθεσε η νοσηλεύτρια για τον τρόπο που την προσέγγισε η μάνα, προκαλούν σοκ και οργή. Ψύχραιμη και ανέκφραστη ήταν η Πισπιρίγκου, ενώ έχανε και το τρίτο της παιδί.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας ξετύλιξε το νήμα της τραγωδίας. Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε στη νοσηλεύτρια όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς και έπεσε σε κώμα. Η μάνα βγήκε στο διάδρομο… δήθεν για να ζητήσει βοήθεια.

Όπως μεταδίδει το ΟΡΕΝ, στην κατάθεσή της η νοσηλεύτρια αναφέρει: “Όταν ερχόταν προς το μέρος μου η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν τόσο ψύχραιμη, τόσο ανέκφραστη που αρχικά νόμιζα ότι ερχόταν για να μου ζητήσει κάποιο σεντόνι, για να αλλάξουμε τα σεντόνια στο κρεβάτι του παιδιού”.

Η νοσηλεύτρια περιγράφει στην κατάθεσή της μια μητέρα που έδειξε πλήρη απάθεια.

Στις καταθέσεις της τόσο η νοσηλεύτρια όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου αναφέρουν ότι “το επίμαχο μισάωρο που χάθηκε το παιδί δεν υπήρχε κανένας άλλος μέσα στο δωμάτιο εκτός από τη μητέρα”. Μάλιστα, η ουσία κεταμίνη έχει δράσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και το πολύ έως 20 λεπτά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να σκοτώσει το κοριτσάκι της. Γι’ αυτό και λένε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν δίστασε να χορηγήσει τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στο παιδί. Πλέον, οι αστυνομικοί ερευνούν εάν υπάρχουν κι άλλα άτομα που μπορεί να γνώριζαν τι είχε κάνει η μάνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ