Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο ένας εκ των συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση

Συνολικά επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Πάτρας σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και ο γιος ενός καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για τον γιο του «Στέλιου» (Κ.Κ) της 17 Νοέμβρη.

Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο “Στέλιος”. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Περούκες, ασύρματοι και ναρκωτικά

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ασύρματοι μέσω των οποίων φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της Αστυνομίας

Η έρευνα της υπόθεσης από την αστυνομία διεξάγεται περί τα δύο χρόνια από μία στενή ομάδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες και με την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έκλεβαν μηχανές τις οποίες χρησιμοποιούσαν σε ληστείες

Οι συλληφθέντες -Έλληνες όλοι- είχαν πραγματοποιήσει χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους πρόσφατα στην Πάτρα, έκλεβαν μηχανές και πήγαιναν με αυτές για τις ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι συνεργάσιμοι, ενώ με dna έχει ταυτοποιηθεί από ληστεία ένα άτομο.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς είχαν στην κατοχή τους ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ