Πάτρα: Γιατί αναμένεται “ανατρεπτική” η κατάθεση Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας

Η κατάθεση της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα θεωρείται καταλυτικού χαρακτήρα για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Βέβαια, όχι γιατί θα αναιρεί τον εαυτό της, δηλαδή τα ευρήματα που αναγράφονται στην ιατροδικαστική της έκθεση και το «πνευμονικό οίδημα» που αναφέρεται ως αιτία θανάτου, αλλά διότι θα φωτίσει πολλές κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, που ουδείς άλλος είναι σε θέση να γνωρίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος“, η έμπειρη ιατροδικαστής δεν πρόκειται να πει «άλλα» από αυτά που διαπίστωσε όταν διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη. Άλλωστε, η έκθεσή της θεωρείται πλήρης και εμπεριστατωμένη αν ληφθεί υπόψη πως όταν τη συνέταξε δεν είχε στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Αγγελική Τσιόλα βάλλεται τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, ήταν αυτή που μετά τον θάνατο της Ίριδας, εξέφρασε πρώτη υποψίες τις οποίες δικαιολογημένα δεν συμπεριέλαβε στην έκθεσή της, αφού εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου. Πρώτη απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και κάπως έτσι δόθηκε η εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των κοριτσιών.

Αρκούν, συνεπώς, οι ανωτέρω λόγοι για να θεωρείται καταλυτικού χαρακτήρα η κατάθεσή της, για τον θάνατο της Ίριδας, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα «ξεκλειδώσει» πιθανώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ