Πάτρα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Για το σοβαρό ατύχημα του γιου του σε αγώνα καρτ στην Πάτρα μίλησε στο “thebest.gr” ο πατέρας του 6χρονου.

Το “thebest.gr” επικοινώνησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝΠ, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. Με αρκετό άγχος για τα επόμενα 24ωρα είπε πως ακόμη δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα. “Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα”, υποστήριξε και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Όπως αναφέρει οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού, κάτι που εκτιμάται θετικά. Επισήμανε πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ δίπλα στο παιδί είναι από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

“Δεν είχε καμία αντίδραση το παιδί”

Συγκλονίζει στην περιγραφή του γιατρός που παρακολουθούσε τον αγώνα καρτ στην Πάτρα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 6χρονος έπειτα από σοβαρό ατύχημα.

Ο διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος παρακολουθούσε ως θεατής τον αγώνα στην Πλατεία Γεωργίου και περιέγραψε στο thebest.gr τις πρώτες δραματικές στιγμές.

ατύχημα καρτ πάτρα

«Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε το παιδί. Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος και στη συνέχεια περιγράφει τις προσπάθειες να επαναφέρουν το οξυγόνο του παιδιού.

«Βοηθήσαμε να το ακινητοποιήσουμε. Ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο το παιδί», ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρόπουλος.

Πώς έγινε το ατύχημα στην Πάτρα σύμφωνα με τους διοργανωτές

Ανακοίνωση για το πώς έγινε το ατύχημα με το καρτ στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επίδειξης, εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

α;τύχημα καρτ Πάτρα

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ