Πάτρα: Έψαχναν να βρουν τη σορό για νεκροψία – Τι συνέβη

Πρωτόγνωρα περιστατικά καταγράφονται λόγω των πολλών θανάτων από κορονοϊό. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στην Πάτρα, όπου η Ιατροδικαστική Υπηρεσία αναζητούσε το πτώμα για να γίνει… νεκροψία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news, οι ιατροδικαστές έπρεπε να διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή σε άνδρα ο οποίος πέθανε ξαφνικά τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα από σχετική παραγγελία της Αστυνομίας. Όμως, αναζητούσαν το πτώμα, καθώς η σορός δεν είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι του γραφείου τελετών που παρέλαβαν τον νεκρό από το σπίτι, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων ψυκτικών θαλάμων στο Νοσοκομείο, τον μετέφεραν σε ψυγείο του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι διαδικασίες για την ιατροδικαστική έρευνα.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού για τη διακομιδή της σορού, καθώς οι συνθήκες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν το επέτρεπαν. “Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική” ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, “αφού λόγω των θανάτων από κορονοϊό, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ψυκτικοί θάλαμοι στο Νοσοκομείο”.

Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνουν για την κατάσταση που επικρατεί και άνθρωποι από το νεκροτομείο. Τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση στο νεκροτομείο και να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο ιατροδικαστικό έργο.

Τελικά, όσον αφορά στον νεκρό που…αναζητείτο, η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, κατόπιν ραντεβού.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ