Πάτρα: «Χαροπαλεύει» ηλικιωμένος που τραυματίστηκε από ανήλικους όταν επιχείρησαν να τον ληστέψουν

Μάχη για την ζωή του δίνει ένας 85χρονος στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από νεαρούς, που επιχείρησαν να τον ληστέψουν το βράδυ της Πέμπτης.

Πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, ενώ χθες Δευτέρα 6/11/2023, θα επιχειρείτο ιατρική πράξη για την «αποσυμφόρηση» του τραύματος, με την κατάσταση του άνδρα να κρίνεται σταθερή, αλλά ιδιαιτέρως σοβαρή.

Σύμφωνά με το δημοσίευμα, ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε, όταν αντιστάθηκε στις προθέσεις ανηλίκων, που τον προσέγγισαν, ενώ εκινείτο πεζός στα Ζαρουχλέϊκα, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Όπως έγραψε η εφημερίδα, o 17χρονος δεν δίστασε να τον σπρώξει, με αποτέλεσμα ο 85χρονος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα χτυπώντας στο κεφάλι. Μετά την πράξη του ο δράστης τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα του. Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του, εισήχθη στην Εντατική.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο Ρομά. Οπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία, ο ανήλικος ήταν το πρόσωπο που προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό του ηλικιωμένου. Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Παράλληλα, συνελήφθη και ο πατέρας του για την παραμέληση της εποπτείας του.

Χθες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια Πατρών προκειμένου να απολογηθεί. Όταν ολοκληρώθηκε η απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οδηγήθηκε στο αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ