Πάτρα: Αποκαλυπτική η έκθεση της κλινικής ψυχολόγου – “Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης”

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από την 18η ανακρίτρια για την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας, αναμένεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να δώσει τις γραπτές της εξηγήσεις για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας. 

Ολόκληρο το πόρισμα της ψυχολόγου για την Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσιάζει η εφημερίδα Realnews. Σε αυτό, καταγράφονται οι “ιδέες μεγαλείου” της 33χρονης, η διάψευση της πραγματικότητας και η προσπάθεια να παραπλανήσει την ψυχολόγο.

Σε κάθε συνεδρία που είχε η κλινική ψυχολόγος με τον πατέρα των παιδιών εκείνος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του καθώς τον αναγνώριζαν στον δρόμο και του επιτίθεντο φραστικά. Τον χαρακτηρίζει συνεργάσιμο και αναφέρει, η εφ. «Πατρίς».

«Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές (διαφεύγει της πραγματικότητας) στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει».

«Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί η Μαλένα της Ρούλας»

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκρυψε την αδυναμία του στη Μαλένα… «η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας… καταρχήν να σας πω ότι -η Μαλένα έχει γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα με την Ρούλα. Είναι ένα συν που προστίθεται ακόμα για τη σχέση τους…».

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τους θανάτους των παιδιών. Πώς τους έμαθε και ποια ήταν η αντίδρασή του. Για τη Μαλένα είπε: «Την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη μέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι (στην Αθήνα) να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα. Ήμουν στο δρόμο πουμε πήρε η Ρούλα και μου είπε ‘τρέχα, το παιδί έμεινε’. Ολυμπιακό χωριό – Νοσοκομείο Ελπίδα . 13 λεπτά, 220 χιλιόμετρα, Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό …όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Μαλένα.

Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω, μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωποςΔεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα ούτε στην Τζωρτζίνα.

Στη Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου

«Είχε τρελαθεί τελείως (στην Μαλένα). Ούρλιαζε, χτυπιόταν, φώναζε ‘το παιδί μου’…και μόλις μπήκαμε μέσα να την δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί κάναμε αμάν να την βγάλουμε την Ρούλα από το δωμάτιο. Για αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω από την μεριά της αλλά ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα να αφοσιώθηκε στην Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στην Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε ‘το παιδι’ μου και το παιδί μου».

Οι συνεδρίες με την Ρούλα

Η πρώτη συνεδρία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κλινική ψυχολόγο ξεκίνησε με την κατηγορουμένη μητέρα να αναφέρει «πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω.» Στην ερώτηση πως είναι αυτή την περίοδο απάντησε «να σας πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα; Δηλαδή τώρα ζω το πένθος είμαι μόνη μου. Και για την μπέμπα. Και για την Τζωρτζίνα δεν πρόλαβα. Για την Τζωρτζίνα ξεκάθαρα δεν έχω προλάβει καθόλου.

Τώρα μου βγαίνουν όλα. Το αίσθημα της αδικίας μεγάλο με πνίγει. Και θυμός έρχεται σας μιλάω ειλικρινά. Αλλά η απώλεια των παιδιών μου… ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Με συλλάβανε γρήγορα δεν είμαι έξω να αποδεικνύω αυτά που λέω με διάφορα μέσα όπως είναι το κινητό μου ας πούμε ένα μήνυμα σε ένα γιατρό».

«Ο Μάνος ήταν προστατευτικός»

Στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Όταν τον γνώρισε τον χαρακτήρισε ως «απλησίαστο». Τον είχε δει στο γήπεδο δεν θυμόταν καλά το όνομά του και ένα αίτημα φιλίας στο facebook ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η σχέση. Από την πρώτη στιγμή όπως διηγείται βλέπει ότι η μητέρα του έχει έναν τρομερό έρωτα για το γιο της. Που παντρεύτηκε και της στοίχισε όπως λέει χαρακτηριστικά. Για τις πρώην του που είχαν εμμονή μαζί του και ότι μία πρώην του Μάνου έβαλε άνθρωπο να της αρπάξει την Τζωρτζίνα μέσα από το σπίτι. Τον απώθησε με ένα αποσμητικό σπρέι. «Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία. Νιώθω αδικία γιατί επειδή τον ξέρω, ξέρω ότι δεν το πιστεύει έχει επηρεαστεί από τα κανάλια. Δεν το περίμενα να αντιδράσει έτσι».

Μίλησε για τα κορίτσια από τη γέννησή τους μέχρι και τις ημέρες που πέθαναν.

Για τον θάνατο της Μαλένας και την μετέπειτα αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει «δεν στεναχωριόταν δεν έκλαιγε δεν την ανέφερε δεν ήταν θλιμμένος σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο. Κοιτούσα να το σεβαστώ αυτό ο Μάνος θεωρούσε ότι επειδή είχε μείνει η Τζωρτζίνα πίσω έπρεπε να μείνει δυνατός για εκείνη…». «Ζωή και θάνατος μαζί αδιαφοροποίητα. Το είναι και το ήταν έφτιαξαν μία ενιαία λέξη μπερδεμένη σαν και ο χρόνος το πριν και το τώρα να είναι αδιαροποίητα στον ψυχισμό της. Και ενώ εγώ της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της», καταλήγει η κλινική ψυχολόγος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ