Πάτρα: Αποφασίζει το Ειρηνοδικείο εάν θα “ανοίξει” η οικία της σπιτονοικοκυράς των Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Σήμερα το πρωί το Ειρηνοδικείο στην Πάτρα θα αποφασίσει το άνοιγμα ή μη του σπιτιού της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς θα συζητηθούν, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να σφραγίσει το σπίτι και να καταγραφούν όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Μάλιστα συμβολαιογράφος παρουσία αστυνομικών είχε σφραγίσει την εξώπορτα της διώροφης κατοικίας και είχε καταγράψει λεπτομερώς ό,τι αντικείμενα αξίας υπήρχαν στο εσωτερικό της.

Ο Κωνσταντίνος Λέων, ένας από τους δικηγόρους των συγγενών, ανέφερε: «Την Τετάρτη στις 9.00 το πρωί, στο Ειρηνοδικείο Πατρών συζητείται η αίτηση αποσφράγισης του σπιτιού εκ μέρους όλων των κληρονόμων της Ευγενίας Κούτρα. Η απόφαση θα πάρει κάποιες μέρες, αλλά η διαδικασία είναι τυπική. Έχουμε συλλέξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα τα προσκομίσουμε μαζί με τις προτάσεις μας και σε λίγες μέρες θα βγει η απόφαση. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι λείπουν πράγματα από το σπίτι. Λείπει ένα μαντολίνο που είχε η εκλιπούσα από τον πατέρα της και αυτό δεν είχε καταγραφεί στην έκθεση σφράγισης. Λείπει μία σερβάντα που  είχε πολύτιμα αντικείμενα πάνω».

Πάτρα- σπίτι- Πισπιρίγκου

Τα όσα κατέγραψε η συμβολαιογράφος που βρέθηκε μέσα στο οίκημα, πριν αυτό σφραγιστεί, θα συγκριθούν με τις καταθέσεις των τριών – ανθρώπων -κλειδιά που παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς.

Ο φυσικοθεραπευτής και οι δύο οικιακές βοηθοί κλήθηκαν να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια το σπίτι, τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό και τις συνθήκες διαβίωσης της Ευγενίας Κούτρα.

Τυχόν διαφοροποίηση στα όσα περιέγραψαν και στα όσα τελικά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, δεν αποκλείεται να ξεκλειδώσει την άσκηση διώξεων από την πλευρά της δικαιοσύνης.

Η έρευνα των Αστυνομικών

Στο μεταξύ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η έρευνα της Ασφάλειας Πάτρας, για τις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα.

Ρούλα Πισπιρίγκου- Μάνος Δασκαλάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24 απομένουν ελάχιστα άτομα που θα καταθέσουν και εφόσον η ΕΛ.ΑΣ. αποπερατώσει το έργο της θα παραδώσει τον φάκελο της δικογραφίας στην αρμόδια εισαγγελέα, που θα αποφασίσει αρχικά εάν θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Μάνος Δασκαλάκης κα η Ρούλα Πισπσιρίγκου, ή ως ύποπτοι και δεύτερον εάν θα κρίνει σκόπιμο να γίνει εκταφή της σορού της σπιτονοικοκυράς (θεωρείται απίθανο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένα στοιχείο που να στρέφει τις έρευνες σε ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ