Πάτρα: «Αν κόλλησε μηνιγγίτιδα από κάποιον άλλον, αυτός πού είναι;» λέει ο θείος του 20χρονου φοιτητή

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. Συναγερμό προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές στην Πάτρα το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε φοιτητή του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και στην φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα. Νωρίτερα είχαν νοσήσει μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αλλά και ένας πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος είχε διασωληνωθεί.

Ο θείος του 20χρονου φοιτητή μίλησε στο Live News: «Παρουσίασε κάποια συμπτώματα που αναφέρονται σε μηνιγγίτιδα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα, έγινε αντιμετώπιση άμεσα από τους γιατρούς χορηγώντας θεραπείες και μετά επειδή δεν είχε εντατική κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο Πανεπιστημιακό. Ξεκίνησε από χθες το πρωί με πονοκέφαλο, στην πορεία παρουσιάστηκαν μυαλγίες, κόπωση και σύγχυση. Ευτυχώς, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, αργά κατά της 4 – 5 η ώρα για να μπουν κάποιοι φίλοι του που ενημερώθηκαν να τον βοηθήσουν. Πήγε ασθενοφόρο, τον μετέφερε στον Άγ. Ανδρέα».

Και πρόσθεσε ο θείος του 20χρονου: «Αν ο μικρός το πήρε από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι; Άρα μάλλον υπάρχει εστία ιών ή μικροβίων ή βακτηρίων ή δεν ξέρω τι άλλο είναι, που πρέπει να το δουν με πολύ σοβαρότητα για να το αντιμετωπίσουν. Είναι το τρίτο κρούσμα, εντοπίζεται σε 3 φοιτητές από τον Γενάρη. Ο πρώτος ήταν σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών φοιτητής και η δεύτερη πράγματι σε τμήμα του Πανεπιστημίου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ