Πατούλης: «Αν δεν δώσουμε κίνητρα, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς»

Πατούλης: «Αν δεν δώσουμε κίνητρα, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς»

 

Για το θέμα της έλλειψης των γιατρών σε πολλά νησιά μίλησε εκτενώς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας πριν από λίγο στο realfm, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα νησιά ο κ. Πατούλης, αναφέροντας ότι οι διαπιστώσεις είναι χειρότερες από παλαιότερα.

Οι προτάσεις, όπως είπε ο κ. Πατούλης, είναι οι εξής: «Θα πρέπει οι νέοι συνάδελφοι να κάτσουν δύο με τρία χρόνια τουλάχιστον, γιατί ένα νησί πρέπει να το μάθεις σαν ασθενείς και πολίτες.

Να παίρνει μοριοδότηση, εφόσον πάει εκεί ο εξειδικευμένος γιατρός, ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να πάει σε αστικού τύπου Κέντρο Υγείας.

Και, βεβαίως, να υπάρχει ένας μισθός ο οποίος τουλάχιστον να επιτρέπει σ΄ αυτόν και την οικογενειά του να μπορεί να ζήσει».

«Αν δεν δώσουμε κίνητρα, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς, γιατί θα έχουν πάει στην ξενιτιά και, συγχρόνως, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα της υγείας αυτών των κατοίκων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ