Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου: Χαρακτήρισε «διαστροφικό» τον Γιάννη Πουλόπουλο – «Άκαρπες συκιές οι ομοφυλόφιλοι»

Την θέση του για το επικείμενο νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, κλήθηκε να διατυπώσει ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου στην «Super Κατερίνα» στον Alpha και οι απόψεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.

Αρχικά, αναφερόμενος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο ιερέας, που είναι και ψυχίατρος, μίλησε για «καρικατούρα γάμου και όχι για γάμο, όπως τον ορίζει η ανθρωπότητα από τότε που υπάρχει στον κόσμο αυτό».

«Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Να δούμε αυτή η φύση μάς λέει ότι είναι θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή έρωτας ανάμεσά τους. Δηλώνουν ευτυχισμένοι -είμαι και ψυχίατρος- και χαρούμενοι, αλλά είναι μέσα στη θλίψη. Δηλώνουν αγάπη, αλλά είναι μέσα στο μίσος» ανέφερε ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου.

«Δεν είναι κοινωνικό θέμα. Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι», σχολίασε στη συνέχεια, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου Γιάννη Πουλόπουλου, ο οποίος παρενέβη και είπε στον ιερά πως τον προσβάλλει με τα λόγια του.

Ο πατήρ συνέχισε, λέγοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό…». Στις νέες αντιδράσεις, απάντησε: «Με συγχωρείτε κύριε, δεν υπάρχει βιασμός; Η φύση διαφορετικά ορίζει τα πράγματα. Ακόμα και καθαρά ιατρικά, αυτό το οποίο κάνετε είναι απολύτως αφύσικο».

«Δικαίωμα έχετε να είστε αυτό το οποίο θέλετε να είστε, αλλά στο σπίτι σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε να το κάνετε δημόσιο θέαμα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στα παιδιά μου, εσείς να τους κάνετε προπαγάνδα…», είπε στη συνέχεια ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου και πρόσθεσε: Με καλέσατε να σας πω κάποια πράγματα… Είστε σε λάθος δρόμο».

«Αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, σας λέω, οι ιδέες σας είναι διαστροφικές» συνέχισε ο ιεράς απευθυνόμενος στον Γιάννη Πουλόπουλο. «Με λέτε διαστροφικό;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και εκείνος απάντησε: «ναι σας λέω διαστροφικό».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ