Πατέρας θύματος στο enikos.gr: Έτσι δρουν οι συμμορίες ανηλίκων – «Χτύπησαν το παιδί μου πέντε άτομα και του πήραν τα χρήματα»

Πριν από λίγες ημέρες εκτυλίχθηκαν για ακόμη μία φορά σκηνές βίας σε σχολείο στο Καματερό, όπου ένας 15χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν συμμαθητή του.

του Μίλτου Σακελλάρη

Οι σκηνές της σοκαριστικής βίας καταγράφηκαν από κινητό τηλέφωνο, την ώρα που άλλοι μαθητές παρακολουθούσαν το συμβάν με απάθεια. Η μητέρα του παιδιού που χτυπήθηκε μίλησε στο Mega και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε ο γιος της.

Αντίστοιχα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ανήλικοι επιτέθηκαν… τυχαία σε έναν 16χρονο, στην Πλατεία Μιαούλη. Ο άτυχος νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο. Εκεί άρχισαν να τον χτυπούν με μανία με κλωτσιές όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα ο ανήλικος να τραυματιστεί σοβαρά. Τα προαναφερθέντα είναι δύο από τα δεκάδες περιστατικά τα οποία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κυρίως σε σχολεία της Αττικής ή της συμπρωτεύουσας. Η βία μεταξύ των ανηλίκων έχει γίνει πλέον μάστιγα.

Ένας πατέρας θύματος συμμορίας ανηλίκων περιγράφει στο enikos.gr πώς δρουν αυτές οι συμμορίες, ενώ ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά νέων. «Εμένα το παιδί μου χτυπήθηκε πριν από λίγο καιρό. Τον χτυπούσαν πέντε άτομα μαζί και του πήραν και τα χρήματα. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να σταματήσουν. Δεν νοείται το 2023 να γίνονται τέτοιες επιθέσεις. Αφού κάναμε τις καταγγελίες δεν ενόχλησαν ξανά τον γιο μου. Συνήθως πολλά άτομα επιτίθενται σε ένα και αρκετές φορές ληστεύουν τα θύματά τους. Έχω γνωρίσει κι άλλους γονείς που έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά και έχουν δει τραυματισμένα τα παιδιά τους», μας είπε χαρακτηριστικά υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

«Είναι μάστιγα. Εμείς ήμασταν μία περίπτωση. Αν τον χτυπούσαν λίγο ακόμη μπορεί να είχαμε τα χειρότερα. Πήγαμε στο νοσοκομείο. Ήταν χτυπημένος αρκετά σοβαρά. Κάναμε μήνυση, κάναμε καταγγελία και δεν βίωσε ξανά κάτι τέτοιο. Τον χτυπούσα για αρκετή ώρα και τον έβριζαν. Είναι αρκετά δύσκολο να διαχειρίζεται μία τέτοια κατάσταση ως γονέας. Και δεν έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε, ακόμη είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε και το διαχειρίζεται και το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος άνδρας, ο οποίος είδε τον γιο του να γυρνάει στο σπίτι αιμόφυρτος μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε σε σχολείο της Αττικής.

Όπως εξήγησε στο enikos.gr «τα περιστατικά αυξάνονται αντί να μειώνονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει άμεσα. Τα παιδιά μας πρέπει να νιώθουν ασφάλεια στο σχολείο και όχι να φοβούνται να βρεθούν εκεί. Όλα ξεκινούν από το σπίτι και την Παιδεία που λαμβάνουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Πρέπει και εμείς να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ