Πάσχα 2022: Ουρές χιλιομέτρων στην επιστροφή των εκδρομέων – Μεγάλες καθυστερήσεις και αυξημένη η κίνηση

Επιστροφή κατά κύματα για τους εκδρομείς του Πάσχα, με την κίνηση να είναι αυξημένη στα λιμάνια της Αττικής, αλλά και στα εθνικά οδικά δίκτυα. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν οπλιστεί με υπομονή.

Συγκεκριμένα, αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, καθώς συνολικά σήμερα στον Πειραιά αναμενόταν να καταπλεύσουν 12 μεγάλα πλοία, κυρίως από τις Κυκλάδες, ενώ στο λιμάνι της Ραφήνας αναμένονταν 14 στη διάρκεια της ημέρας και 8 στο Λαύριο.

Όσον αφορά στις Εθνικές οδούς, σημειώνονται αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ σχηματίζονται μεγάλες ουρές στα διόδια, τόσο της Ελευσίνας όσο και των Αφιδνών, αλλά και των Μαλγάρων.

Σημειώνεται ότι από τα διόδια της Ελευσίνας από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή πέρασαν περισσότερα από 330.000 οχήματα. Σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 18.00 από τα διόδια Ελευσίνας είχαν περάσει 41.958 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αφιδνών 33.486. Λόγω της αυξημένης κίνησης, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και διατηρεί τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες έως και τις 3 Μαΐου για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αυτές τις ώρες στην Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου μεγάλη είναι η επιστροφή των εκδρομέων, ενώ αυξημένη είναι η ροή των οχημάτων από τον Ισθμό Κορίνθου έως και τα διόδια Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, σε τρία σημεία, τον Ισθμό, τους Αγίους Θεοδώρους και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας τα οχήματα κινούνται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Κατά διαστήματα σ’ αυτά τα τρία σημεία σημειώνεται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τα αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται, ενώ όσο περνά η ώρα αυξάνεται και η κίνηση.

Παράλληλα, ουρές περίπου δύο χιλιομέτρων σχηματίζονται στα διόδια των Αφιδνών.

Όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, σοβαρές καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι άνοιξαν οκτώ εισόδους, ώστε να επιταχυνθεί η διέλευση των οχημάτων, καθώς οδηγοί περιμένουν από 20-30 λεπτά για να περάσουν τα διόδια. Κατά διαστήματα ανοίγουν τις μπάρες για να φύγουν ελεύθερα οι οδηγοί και να αποσυμφορηθεί η κίνηση. Να σημειωθεί πως από Μεγάλη Πέμπτη έως και Μεγάλο Σάββατο έφυγαν από τα διόδια των Μαλγάρων περίπου 43.000 οχήματα, ενώ συνολικά έφυγαν 100.000 οχήματα. Τις τελευταίες δύο ώρες κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ