Πάσχα: Συμβουλές και μυστικά για το ψήσιμο του οβελία

Πάσχα οβελίας

Η Κυριακή του Πάσχα είναι άμεσα συνδεδεμένη με παραδοσιακό γλέντι γύρω από τη σούβλα όπου σιγοψήνεται ο οβελίας. Είτε μιλάμε για αρνί είτε για κατσίκι, “κλειδί” αποτελεί το σωστό ψήσιμο. Αν ο ψήστης είναι δεξιοτέχνης και έχει μεράκι, η γεύση μπορεί να… απογειωθεί. Το ίδιο ισχύει για το κοκορέτσι και την γαρδούμπα, που αρκετοί “ψηφίζουν δαγκωτό” για το πασχαλινό τραπέζι.

Λίγο πριν μπει στη σούβλα ο οβελίας, οι πλέον ειδικοί δίνουν συμβουλές για τους πιο άπειρους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο κρεοπώλης Νέστορας Τυροβούζης, για το καλό σούβλισμα το μυστικό είναι το δέσιμο πάνω στη σούβλα. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έρχεται η ώρα της φωτιάς και σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο που θα τοποθετηθούν τα κάρβουνα.

 

Πώς θα ψήσετε το αρνί σωστά – Συμβουλές από τον Άκη Πετρετζίκη

Tip: Για κάθε 1 κιλό αρνί χρειαζόμαστε:12-15 γρ. αλάτι και 1-1½ γρ. πιπέρι

Συμβουλές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Προετοιμάζουμε και δένουμε το αρνί στη σούβλα

Για να ανάψουμε τη φωτιά

Πότε καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκε το αρνί στη σούβλα

Το αρνί στη σούβλα έχει ψηθεί όταν “σκάσει” πρώτα η πλάτη και έχει αρχίσει να πετάγεται το κόκαλο προς τα πάνω. Εννοείται ότι ένα καλοψημένο αρνί δεν θέλει κόψιμο σε μερίδες. Ακουμπώντας τη σούβλα επάνω στις λαδόκολλες, το κρέας φεύγει μόνο του από τα κόκαλα και χωρίζεται σε κομμάτια.

Tips:

Exit mobile version