Πάσχα στα νοσοκομεία έκαναν 25 εγκαταλελειμμένα παιδιά – Γιαννάκος: «Eίναι απαράδεκτο»

Το Πάσχα είναι μία περίοδος που όλα τα παιδιά περιμένουν καθώς δεν έχουν μαθήματα στο σχολείο, ενώ λαμβάνουν δώρα και λαμπάδες από τους νονούς τους. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και τα παιδιά που είναι… παρατημένα στα νοσοκομεία Παίδων, χωρίς αγάπη και θαλπωρή.

Όπως ανέφερε στο OPEN ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «25 παιδιά κακοποιημένα, εγκαταλειμμένα πέρασαν Πάσχα στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και είναι πολλά άλλα ακόμη στις παιδιατρικές κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων. Βρίσκονται εκεί με εισαγγελική διαταγή, υποτίθεται να κάνουν εξετάσεις αλλά οι ελλείψεις προνοιακών μονάδων τα κάνουν να παραμένουν επί μακρόν στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Πέρασαν Πάσχα στις κλινικές τους, στα δωμάτια, στους διαδρόμους, χωρίς οικογενειακή θαλπωρή, χωρίς να νιώσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως τα παιδιά αυτά θα πρέπει να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες, όπου υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα παιδιά έτσι εμφανίζουν και μια παραβατική συμπεριφορά στα νοσοκομεία».

Τα παιδιά έχουν μειωθεί σε σχέση με τα 70 και 80 που υπήρχαν παλαιότερα μόνα τους στα νοσοκομεία, σημείωσε ο κ. Γιαννάκος. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις εισαγγελικές αρχές και υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου με τόσες καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, αυτό είναι συγκυριακό αυτό μπορεί σε λίγες μέρες να αυξηθούν και πάλι τα παιδιά γιατί το πρόβλημα που είναι η έλλειψη προνομοιακών δομών παραμένει. Έχουν μείνει παιδιά μήνες, και ένα χρόνο, και δύο χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν πρέπει να συμβαίνει ούτε για ένα παιδί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ