Πάρος: H φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο – ΦΩΤΟ

Έπειτα από μια δύσκολη μάχη με τις φλόγες, υπό καιρικές συνθήκες ισχυρού ανέμου και σε δύσβατη περιοχή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πάρου με τη συνδρομή υδροφόρων και εθελοντών, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Μώλου το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου.

Ευτυχώς, από την πύρινη λαίλαπα δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές ούτε περιουσίες, αλλά ούτε και η ιστορική μονή του Αγ. Αντωνίου. Σαν από θαύμα, η πλαγιά του λόφου που «φιλοξενεί» το μοναστήρι έμεινε ανέγγιχτη από τη μανία της πυρκαγιάς και οι φλόγες πέρασαν βορειοανατολικά της μονής χωρίς αυτή να κινδυνέψει.

Η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από την παραλία του Καλόγερα έφθασε στο Μώλο, κατευθύνθηκε αριστερά από το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου και συνέχισε την καταστροφική πορεία της προς το Καμινάκι.

Σημειώνεται, ότι το έργο της κατάσβεσης έγινε εξ’ αρχής δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και πνέουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα και το σημείο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσβατο με αποτέλεσμα να δυσκολέψει την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ