Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δυο ορειβατών που χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (19/2) στον Παρνασσό, καθώς εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις διάσωσης που πραγματοποιούν επιχείρηση μεταφοράς τους σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι δύο φίλοι που αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν στο δρόμο για την κορυφή Γεροντόβραχος στον Παρνασσό εντοπίστηκαν γύρω στις 10:00 το βράδυ σώοι από τους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ και εθελοντές.
Οι δύο άνδρες ηλικίας 47 και 44 ετών, αποπροσανατολίστηκαν εξαιτίας της πυκνής ομίχλης με αποτέλεσμα να μην μπορούν το δρόμο της επιστροφής προς Αράχωβα. Αναζήτησαν βοήθεια γύρω στις 18:50’ και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από 13 πυροσβέστες της 7ης, της 8ης ΕΜΑΚ (Λαμία και Λάρισα αντίστοιχα) και της Π.Υ. Λιβαδειάς, καθώς και από δύο εθελοντικές ομάδες και ομάδα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που ήξεραν πολύ καλά το μέρος.
Μέχρι προ ολίγου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς τους σε ασφαλές σημείο.
Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι οι δύο ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ενημέρωσαν οι ίδιοι τις Αρχές νωρίτερα, δηλώνοντας πως επικρατούσε πυκνή ομίχλη και δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την Αράχωβα.
Στον εντοπισμό και απομάκρυνσή τους συνέδραμαν δυνάμεις της 7ης και της 8ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, με συνολικά 13 άτομα, καθώς και τρεις εθελοντικές οργανώσεις με 16 άτομα.
Πηγή: lamiareport.gr
