Παρμενίων 21: Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλη την Ελλάδα σήμερα στα πλαίσια της άσκησης “Παρμενίων 21“.

Συγκεκριμένα, η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις.

Παρμενίων 21 στη Θεσσαλονίκη

Στις 11:00 ακριβώς ήχησε η σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, στη Θεσσαλονίκη, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).

Ενώ στις 11:05, η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Εντύπωση προκάλεσαν οι σειρήνες συναγερμού στους κατοίκους της πόλης καθώς σταματούσαν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, όπως αναφέρει το thesstoday.gr

Ήχησαν οι σειρήνες Πολιτικής Άμυνας στο Ναύπλιο

Οι πολίτες που περπατούσαν αμέριμνοι στο Ναύπλιο αρχικά ανησύχησαν, αλλά στη συνέχεια κατάλαβαν ότι πρόκειται για άσκηση, σύμφωνα με τις argolikeseidhseis.gr.

Παρμενίων Ναύπλιο

ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή του συναγερμού στην Κόρινθο

Ήχησαν λίγο μετά τις 11 οι σειρήνες συναγερμού και ο ήχος τους έγινε αισθητός και στο κέντρο της Κορίνθου, όπως αναφέρει το Korinthostv.gr.

Παρμενίων 21: Η ανακοίνωση

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

– στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και

– στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ